ODPRAVA CELULITA

Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Odprava Celulita
Za ceno pokličite!

Trajanje : / min

Celulit nastane zaradi degenerativnega procesa v podkožnem tkivu, ki da koži značilen pomarančni videz. Gre za nalaganje maščobe, beljakovin in odpadnih produktov presnove, ki nase vežejo vodo, veliko pa k temu prispeva tudi slab pretok na prizadetem področju. Če ničesar ne ukrenemo, se mehko podkožje spremeni v trdno vezno tkivo. Ker je vzrokov za celulit več (dedni, hormonski, stresni, premalo gibanja, nepravilna prehrana), ga je potrebno odstranjevati na več načinov hkrati. Svetujemo, da nas obiščete na brezplačnem posvetu!

NAROČITE SE NA BREZPLAČEN PREGLED KOŽE!

Naj vaša koža končno zadiha!

Pokliči zdaj!
trajno odstranjevanje dlačic z laserjem, anticelulitni programi-biona-aromawickel

Aromawickel
35€

Trajanje : / min

Aromawickel je specialna metoda povijanja kritičnih delov telesa, s katero odpravljamo celulit, zmanjšamo obseg in/ali učvrstimo mlahavo tkivo s pomočjo povojev, namočenih v različne losione. Predstavlja globinski čistilni tretma, ki hitro in učinkovito zmanjša obseg, učvrsti in izboljša videz kože.

Metoda temelji na hladno-toplem učinku, podobno kot metoda Kneipp. Preparati, ki se uporabljajo pri povijanju delov telesa, vsebujejo različna eterična olja.

 • Evkaliptus – deluje hladilno,
 • Regrat – čisti kri in odvaja vodo iz telesa,
 • Mentol – osvežuje in stimulira dele kože, ki jih obdelujemo,
 • Rožmarin – jača in poživlja kožo,
 • Plahtica – pomaga proti oslabelosti tkiva,
 • Kameno olje – nevtralizira kisline in razstruplja,
 • Poprova meta – spodbuja regeneracijo celic in utrjuje,
 • Divji kostanj – spodbuja prekrvavitev in deluje antiseptično.
 • in še mnoge druge.

Po nekaj minutah začutimo lahno srbenje, kateremu sledi močno gretje. Telo namreč želi notranji hlad (ki ga povzročajo eterična olja) čim prej odpraviti in vzpostaviti temperaturno ravnovesje, zato porablja dodatne molekule maščobe, sladkorja, holesterola. Koža je zato močno prekrvavljena, saj na problematičnih mestih nastaja kar štirikratno izgorevanje hranljivih snovi.

Tretma nam pomaga tudi:

 • očistiti kri
 • uravnava holesterol
 • znižuje krvni pritisk
 • pospešuje izgorevanje maščob ter s tem zmanjšuje obseg
 • znižuje sladkor v krvi

Za optimalne rezultate, je potrebno narediti 15 terapij, ki se izvajajo vsak drugi dan.

Strankam svetujemo:

 • da si pred pričetkom in tudi kasneje naredijo piling telesa
 • da pred samim postopkom ne nanašajo nobenih krem, mleka ali olja na telo
 • da vsak dan popijejo do 3 litre tekočine
 • da tri ure pred terapijo ne jedo
 • da tri ure po terapiji ne jejo in se 6 ur po postopku ne tuširajo
biona-madero-terapija

Maderoterapija
30€

Trajanje : 30 min

Maderoterapija je posebna masažna tehnika, ki izvira iz starodavnih vzhodnih kultur in se izvaja z anatomsko oblikovanimi lesenimi valjčki.

Maderoterapija se priporoča za:

 • odpravo celulita
 • izločanje toksinov iz telesa
 • preoblikovanje telesa
 • odpravo maščobe
 • zmanjšanje obsega
 • lepši tonus kože
 • za oblikovanje in dvigovanje zadnjice
 • sproščanje uma in telesa

S to terapijo pospešujemo mikrocirkulacijo, zato se tekočina, ki je ujeta v medceličnem prostoru, sprosti. S stimulacijo limfe poleg izboljšanega videza kože vplivamo tudi na razstrupljanje in sprostitev celega telesa, zmanjšuje se obseg, poveča se prekrvavitev, pospeši se metabolizem, izločajo se toksini, kar vpliva na bolj napeto kožo in videz pomarančne kože se izboljša.

Ker je celulit sistemska težava, ki ni nastala čez noč, želenih rezultatov ne moremo doseči po eni terapiji. Za vidne spremembe za zmanjšanje celulita in maščob je potrebnih nekje od 10-15 tretmajev, ki se izvajajo na dva ali tri dni.
Vsem imetnikom kartice Diners Club in American Express omogočamo obročno plačevanje do 12 obrokov brez obresti.

Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Ročna Anticelulitna Masaža
30€

Trajanje : 30 min

Ročna anticelulitna masaža je nujna metoda pri odpravi celulita na kritičnih predelih kot so stegna, zadnjica, boki, trebuh, roke… Ne pričakujte, da odpravi celulit čudežno v nekaj dneh, saj je nastajal postopoma in tako se tudi odpravlja, vendar pa bodo učinki vidni že po nekaj terapijah.

Anticelulitna masaža je vrhunec vseh anticelulitnih tretmajev. Masaža je intenzivna, a se prilagaja glede na kritičen predel in stopnjo celulita. Izboljša krvni obtok, pospešuje odvajanje limfe, izboljša mikrocirkulacijo, kar poveča dovajanje kisika in pospešuje presnovo. Tako se izboljša prožnost kože in učvrstitev vezivnega tkiva, hkrati pa pospešuje izločanje odvečnih tekočin, ki le še pripomorejo k videzu pomarančne kože.

Pri masaži uporabljamo olja in kreme, ki pospešujejo učinek masaže s termičnim učinkom.

Anticelulitne masaže izvajamo 2 do 3x na teden. Število potrebnih tretmajev je odvisno od stopnje celulita. Za trajnost doseženih rezultatov priporočamo masaže enkrat do dvakrat mesečno tudi po koncu intenzivne terapije.

Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja

Ultrazvočna Terapija
Za ceno pokličite!

Trajanje : / min

Temelji na principu razbijanja celulitnih kepic z globokim vtiranjem anticelulitne seruma. Z ultrazvokom neposredno vplivamo na nakopičen celulit. Ultrazvok poveča mobilnost tekočin, ki zastajajo med tkivi in izboljšuje prepustnost. Razdrobi prisotne odvečne snovi in olajša njihovo odstranitev iz telesa, odstrani tudi pline in uniči bakterije.

Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Elektrostimulacija
23€

Trajanje : 30 min

Elektrostimulacija je izjemno učinkovita metoda za odpravljanje maščobnih blazinic na najbolj kritičnih delih telesa kot so trebuh, stegna in zadnjica, istočasno pa v zelo kratkem času opazimo pozitivne spremembe na mišičnem tonusu ter pri celulitnem stanju. Uporablja se za utrjevanje trebuha, hujšanje in utrjevanje zadnjice, hujšanje in utrjevanje nadlahti (biceps in triceps), utrjevanje notranje in zunanje stegenske mišice, pri anti-celulitnih tretmajih. Naprava spodbuja delovanje mišičnih vlaken in mišice se nato krčijo in sproščajo, učinek pa je identičen učinku telovadbe. Ker mišica za krčenje izrablja tudi maščobo, ta metoda zmanjšuje maščobno tkivoizboljša tonus kože in lepo definira stimulirane mišice.

Strojna_limfna_drenaza, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Strojna Limfna Drenaža (PRESOTERAPIJA)
20€

Trajanje : 30 min

Je zasnovana po načelih ročne limfne drenaže, tako da lahko s pomočjo napihljivih manšet, s pravilno izbranim programom, ki posnema delo rok, zdreniramo nogi, zadnjico, trebuh in roki. Tako bistveno izboljšamo prekrvavitev tkiv, odplavimo presnovke iz tkiv in zmanjšamo količino proste tekočine med celicami, ki je v veliki meri kriva za zastoj. Limfna drenaža je nenadomestljiva pri vseh terapijah odstranjevanja celulita, saj pomaga zmanjšati obseg maščobnega tkiva, ki povzroča celulit. Terapija deluje anti-stresno, je odlična za izboljšanje našega imunskega sistema ter na splošno izboljša naše počutje.

IR INFRA RDEČE GRETJE

S pomočjo IR (infrardeče) energije se sprošča toplotna energija, kar ima neposreden učinek na strukturo maščobnih celic. S tem se cirkulacija krvi in delovanje limfe pospešita, pospeši se metabolizem ter biokemijska reakcija, ki povzroči razkroj maščobnih celic. Poleg tega IR toplotna energija pripomore k temu, da se pospešijo presnovni procesi in poveča aktivnost notranjih organov, in kar je najpomembnejše – telo se tudi učinkovito razstruplja.

Strojna_limfna_drenaza, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

BODY WRAPPING (PRESOTERAPIJA)
20€

Trajanje : 30-60 min

Body wrapping ali povijanje telesa je izjemno učinkovita metoda zmanjševanja podkožnih maščobnih blazinic in telesnega obsega. S povijanjem telesa dosežemo boljšo vpojnost aktivnih sestavin anticelulitnih krem in gelov. Termični učinek, ki ga dosežemo, pospešuje znojenje in izgorevanje maščobe v celicah….

Tako oblikujemo telo, odpravljamo celulit in izboljšamo tonus kože.

Tretma poteka tako, da v prizadeta področja vtremo gel ali kremo z aktivnimi učinkovinami in predel povijemo v folijo. Nato pustimo, da gel deluje na predelu od 30-60 min

Postopek hkrati odpravlja glavne vzroke nastanka celulita,zmanjšuje njegovo pojavnost ter dolgoročno preprečuje nastanek novega celulita. Z uporabo naravnih učinkovin lahko preoblikujemo telo, koži povrnemo elastičnost in čvrstost ter dosežemo privlačen in negovan videz telesa. Učinki so vidni že po prvem tretmaju.

Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja
Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja

ZDRAVO HUJŠANJE

Zdravo_hujsanje, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Zdravo Hujšanje
Za ceno pokličite!

Trajanje : / min

Naravno hujšanje, kar je tudi vodilo naših individualno vodenih shujševalnih terapij. Hujšanje in vzdrževanje zdrave telesne teže je potovanje, ki ni le hujšanje ampak začetek novega, zdravega načina življenja. Naš cilj je, da vam pri tem pomagamo razviti celosten in vam prilagojen zdrav življenjski slog, pri čemer boste izgubili odvečno težo in jo tudi v bodoče znali ohranjali na optimalni ravni. Na uvodnem razgovoru bomo skupaj z vami ugotovili temeljne fizikalne, genetske, hormonske, socialne in čustvene dejavnike, ki so vzrok za vašo prekomerno težo in kar bi znalo vplivati na potek in rezultate hujšanja.

NAJ VAS PLAČILO NE SKRBI – ZNESEK ZA CELOVIT PROGRAM, KI GA SKUPAJ DOLOČIMO, LAHKO PLAČATE V VEČ OBROKIH

Ob upoštevanju vaših želja vas bomo motivirali za pot k uspehu in izdelali povsem vam prilagojen osebni načrt, ki vas bo vodil do cilja. Načrt vključuje med drugim tudi napotke za prehranjevanje brez odrekanja. Vseskozi vam bomo nudili varno in učinkovito podporo, s kombinacijo ene ali več različnih terapij, ki temeljijo na uveljavljenih sodobnih terapevtskih pristopih – ročni in strojni limfni drenaži, ultrazvočni terapijii, elektro stimulaciji.

Ste vedeli, da stres vpliva na metabolizem in da zato ljudje, ki so pod stresom, tudi pridobivajo telesno težo? Odpraviti je potrebno vzrok in ne samo posledice, zato s pomočjo blagodejnih iLifeSOMM terapij zmanjšujemo stres in uravnovesimo energije v telesu. Če ugotovimo, da vzrok prevelike telesne teže tiči v podzavesti, ga odpravimo s pomočjo Access Bars terapij in pot do cilja je lažja.

Nejc Mužič – osebno trenerstvo

V sklopu programa ZDRAVO HUJŠANJE, v katerem vam z različnimi tretmaji pomagamo do želene postave, vam ponujamo tudi možnost najema osebnega trenerja, saj je kombinacija gibanja, pravilne prehrane in tretmajev za oblikovanja telesa, najučinkovitejša pot do želenih rezultatov.

NAROČITE SE NA BREZPLAČEN PREGLED KOŽE!

Naj vaša koža končno zadiha!

Pokliči zdaj!
Kriolipoliza storitve, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Kriolipoliza In Presoterapija
100€

Trajanje : 90 min

Kriolipoliza je povsem nov postopek, pri katerem maščobne celice podhladimo oz. zamrznemo do takšne stopnje, da povzročimo njihov razpad in se nato iz telesa izločijo po naravni poti. Tako se znebimo maščobnih oblog na predelih telesa, kjer ne zmorete doseči želene oblike in se vam je bilo do zdaj maščobnih zalog znebiti najtežje. Z eno terapijo na posameznem delu telesa trajno odpravimo kar 20-25% maščobnih celic. Postopek poteka tako, da pred prvim tretmajem izmerimo obseg dela telesa, ki ga želimo zmanjšati, nato označimo predel, kjer se nahaja odvečna maščoba, ga namažemo z ultrazvočnim prevodnim gelom, čez namestimo vlažilno gazo, preko nje pa aplikator. Ta s pomočjo vakuuma ustvari kožno gubo in predel kože se ob straneh ohlaja od 45 do 60 minut. Prvi rezultati so vidni po mesecu dni, proces razkroja in izločanja zamrznjenih celic pa traja vse do 90 dni.

Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja
Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja

DEPILACIJE

Depilacija, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Depilacija z Voskom
Za ceno pokličite!

Trajanje : / min

K urejenemu videzu ne sodijo dlake, ki nam nemalokrat grenijo trenutke. Za njihovo odstranjevanje se ženske odločamo na več načinov. V primerjavi z britjem ali depilacijskimi kremami je učinek depiliranja z voskom bistveno dolgotrajnejši – drži od tri do štiri tedne. Pri strankah, ki že nekaj let redno hodijo na depilacije z voskom, ugotavljamo, da so dlačice bistveno redkejše in mehkejše.

 • DEPILACIJA NOG, ROK, PAZDUH, BIKINI PREDELA, BRČIC: v salonu Biona izvajamo depilacijo z voski, ki so vrhunske kvalitete, zelo učinkoviti, uporabljajo se na najbolj občutljivih kožah in so hipoalergeni. Za različne predele uporabljamo različne voske, tako imamo npr. za odstranjevanje dlačic na obrazu čisto drugačen vosek kot za roke ali noge.
 • DEPILACIJA ZA MOŠKE: depilacijo z voskom izvajamo tudi pri moških, in sicer na predelu nog, hrbta in prsi.
Depilacija, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Depilacija Z Laserjem
Za ceno pokličite!

Trajanje : / min

Tisti, ki so se zanjo že odločili in so zadovoljni z rezultatom, se radi hvalijo, da so vraščene dlake in vnetje po depilaciji, le še preteklost. Prav tako jih več ne skrbi ali so v družbi dovolj urejeni, ker ravno ta dan niso imeli časa ali volje, da se depilirajo. Če niste poskusili, si sploh ne morete predstavljati, kaj pomeni res gladka in enakomerno obarvana koža brez vraščenih dlak, brez vnetja po britju ali brez videza kurje kože po voskanju. Takšna odločitev je skoraj nujna za tiste z občutljivejšo kožo, saj britje in puljenje lahko povzroči neprijetne stranske učinke; mozolje, rdečico, vraščanje, … V primerjavi z drugimi metodami odstranjevanja dlak je laserska in IPL fotodepilacija veliko bolj učinkovita, poseg pa manj boleč.

IPL + RF laser

IPL laser združen z RF radiofrekvenco, je najučinkovitejša metoda pri odstranjevanju vseh vrst dlačic, ki nam omogoča, da se dlačic znebimo za vedno. Barvilo v dlačici absorbira optično energijo in se na mestu rasti pretvori v visoko temperaturo – ta uniči lasni mešiček. Deluje le na dlačice v fazi rasti štiriin ko je korenina dlačice enkrat uničena, je uničena za vselej. Pri hormonskih problemih sčasoma zrastejo nove dlačice, če jih ne bi poprej trajno odstranili, pa bi jih bilo še več. Zato se morda zdi, da so zrasle nazaj. Zaradi kontaktnega hlajenja je postopek skoraj neboleč in povsem izključi možnost opeklin oz. poškodbe povrhnjice. Celo več – tretma pozitivno vpliva na kožo, saj vzpodbuja kolagen – koža je mehkejša in bolj gladka. Pred tretmanom vas bomo seznanili s celotnim postopkom in poskusili odgovoriti na vsa vaša vprašanja.

Na tretma se moramo pripraviti tako, da najmanj 15 dni prej ne hodimo v solarij ali se izpostavljamo soncu; dlak ne pulimo, ker lahko laser deluje na dlako le v fazi rasti; dlak ne belimo ali barvamo, ampak si nadležne dlačice le obrijemo. Tudi PO tretmaju (in med tretmaji) dlačice pustite na miru (če vas zelo motijo si jih lahko obrijete). Po 2-3 tednih bodo izpadle same.

Ne obupajte, saj bo za uspešno dokončano terapijo potrebnih od 6-8 tretmajev! Na obrazu in pri svetlejših dlakah bo verjetno potreben še kakšen tretma več. Po vsakem obisku pa bodo dlake tanjše in bolj razredčene. Da bi trajno ostali popolnoma brez dlak, bo verjetno potrebno 1-2 krat letno ponovno prihajati na tretma.

Zdravo_hujsanje, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Brazilska Depilacija
33€

Trajanje : / min

Biona poskrbi tudi za celotno odstranjevanje dlak na ženskem intimnem predelu, kar dosežemo s posebnim voskom, ki se oprime zgolj dlačic in manj razdraži občutljivo kožo. Med postopkom ženska nosi hlačke za enkratno uporabo, ki jih ima na sebi skozi celoten tretma in tako so morebitna zadrega in dvomi o obisku tretmana brazilske depilacije, manjši. Depilacija se izvaja tako, da ženska med postopkom leži na hrbtu in se po potrebi obrne na trebuh. Bolečina je odvisna od tega, kako goste in močne so dlake na intimnem predelu, ter od praga bolečine vsake posameznice. Naše zadovoljne stranke povedo, da se bolečina razpolovi že pri drugem obisku. Depilacija omogoča gladkost predela od 2-6 tednov, trajanje obdobja brez nadležnih dlačic pa se s ponavljajočimi depilacijami še povečuje. Med postopkom z izbranimi kozmetičnimi proizvodi preprečujemo, da bi bila koža po depilaciji pretirano vneta, možnost manjšega vnetja pa lahko pričakujemo po prvem obisku in pri dlačicah, ki so močne in gosto raščene.

Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja
Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja

ODSTRANJEVANJE STRIJ

Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja

Odstranjevanje Strij
Za ceno pokličite!

Trajanje : / min

Strije so brazgotinam podobne spremembe, ki v slabo voljo spravljajo veliko žensk, pa tudi moških. Pri ženskah jih opažamo običajno na prsih, trebuhu, zadnjici in stegnih, pri moških pa na ramenih, nadlahteh in bokih. Pojavljajo se lahko že v zgodnji mladosti, pa vse do poznih zrelih let. Najpogostejši vzrok nastanka strij je hitro pridobljena telesna teža (maščoba in/ali mišična masa), zaradi česar se koža prekomerno razteza, kolagenska vlakna »razpokajo« in v končni fazi se koža stanjša. 90% nosečnic ima bolj ali manj izražene strije, čeprav se večina trudi, da bi njihov nastanek preprečila z raznimi kremami in mazili. Strije redkeje nastanejo kot stranski pojav zdravljenja z določenimi hormoni (v obliki krem, tablet ali injekcij) in pa v sklopu nekaterih bolezenskih stanj.

V začetni fazi razvoja strij, ko so te še rdeče – vijoličaste barve in nekatere dvignjene nad nivo kože, jih z laserjem posvetlimo, zgladimo in zožamo, tako da postanejo bistveno manj moteče. Starim, vgreznjenim, belim strijam (striae albe) izboljšujemo videz s preoblikovanjem in tvorbo novega kolagena.

Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja
Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja

NEGA STOPAL IN NOHTOV

Nega_stopal_nohtov, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Nega Stopal In Nohtov
Za ceno pokličite!

Trajanje : / min

Stopala so eden najbolj obremenjenih delov telesa. Od jutra do večera nosijo celotno težo našega telesa, poleg tega pa jih dodatno obremenjujejo še obuvala. Koža stopal tako postane suha, groba in trda, predvsem na petah in blazinicah nog. Na nohtih se lahko pojavijo glivice, noht postane odebeljen, izredno boleč je tudi vraščen noht. S posebnimi medicinskimi postopki vas rešimo bolečin in omogočimo lahek korak.

Pedikura, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Pedikura
28€

Trajanje : 60 min

Vsekakor moramo pozornost nameniti tudi našim nogam, ker vsakodnevno prenašajo celotno težo našega telesa, stopala pa se prilagajajo tudi najrazličnejši obutvi, ki lahko zakrivi kakšno nevšečnost kot so kurja očesa ali vraščen, deformiran noht. Za vse te težave poskrbimo v Bioni in vam nudimo tudi vstavljanje medicinske sponke, kot tudi estetsko pedikuro in permanentno lakiranje nohtov.

Zdravljenje glivic, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Zdravljenje Glivic Na Nohtih
25€

Trajanje : / min

Na glivično okužbo nohta nas začne opozarjati videz nohta – konica nohta se obarva v rumenkasto-belo barvo. Noht se tudi odebeli in s časoma se okužen noht lahko dvigne in odstopi. Značilnost nohta, ki je okužen z glivicami, je tudi lomljivost oziroma krušenje nohta. Zato je potrebno čiščenje nohta in nohtnega kanala, brušenje in odstranjevanje glivičnega dela ter lokalno saniranje z antimikotičnimi sredstvi. Glivične okužbe so zelo trdovratne in se rade ponavljajo, zato je ukrepanje ob pojavu glivic nujno, zdravljenje pa obvezno, saj se okužba ne pozdravi sama. Zdravljenje je dolgotrajno in lahko traja tudi eno leto ali več.

Pri odstranjevanju glivic si v Bioni pomagamo z IPL+RF laserjem, ki je dopolnilna metoda pri terapijah z antimikotičnimi sredstvi. Laserski poseg opravimo na nohtih tako, da najprej zbrusimo zadebeljene in glivične nohte, nato pa jih zdravimo z lasersko svetlobo, ki enakomerno pregreva noht in prodira do poškodovane kože. To oslabi glivice in jih postopoma uniči, noht pa se počasi obnovi in povrne v prvotno stanje. Terapija ne boli, potrebno pa jo je nekajkrat ponoviti. Takoj po posegu že lahko obujete čevlje. Laserska terapija je varna in brez stranskih učinkov

Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja
Nega obraza, Biona Center lepote in dobrega počutja

ČIŠČENJE UŠES S TULCI

Ciscenje uses, Nega telesa, Biona Center lepote in dobrega počutja

Čiščenje Ušes S Tulci
25€

Trajanje : / min

Že Stari Egipčani, Maji, Indijanci, Kitajci, Tibetanci so ušesne tulce uporabljali kot naravno zdravilno sredstvo za čiščenje ušes. Ušesno maslo je naravni izloček telesa, izloča pa se iz žleze v koži zunanjega sluhovoda. Ušesno maslo ima funkcijo, da varuje uho in bobnič. Ker pa je uho odprto in izpostavljeno, se lahko na ušesnem maslu nakopičijo prah in umazanija, zato se ušesno maslo zgosti, nakopiči in naredi se zamašek. Najpogostejše težave so tiščanje in šumenje v ušesihvnetja sinusov ter pogosti prehladi, možne so tudi vrtoglavice, predvsem pa sta prva znaka slabši sluh in srbenje ušes. Zato je maslo potrebno očistiti in odstraniti višek.

Postopek odstranjevanja se začne tako, da tulec vstavimo v uho, ki ga predhodno pokrijemo in zaščitimo, ter na sredi pustimo le luknjico za tulec. Povoščen tulec zatem na vrhu prižgemo. Pri izgorevanju se ustvari topel zrak z »venturinijevim učinkom« (kot pri dimniku), kar pomeni, da topel zrak skozi tulec ven vleče ušesno maslo, zamaške, tujke in vodo. Terapevtski učinek ušesnih sveč je v tem, da s pomočjo podpritiska, ki nastane pri izgorevanju, iz ušesa odstranimo vse nečistoče. Tako se zagotovi uravnavanje pritiska v obnosnih votlinah, ublažijo se bolečine na področju ušes in glave, pri zamašenem nosu čutimo lažje dihanje, izboljša se voh, plamen sveče pa odstranjuje še  negativne energije in vibracije ter harmonizira energetsko polje.

Pogoj za odstranjevanje ušesnega masla je, da imate uho zdravo, da nimate poškodovanega bobniča, kakšnega aparata na ušesu in grlu, vnetja ušes, da niste bili operirani in niste alergični na med in čebelji vosek