Najboljša naložba je naložba vase

Biona Center lepote in dobrega počutja
Nevenka Mužič, Biona Center lepote in dobrega počutja

Ženske smo običajno naravnane tako, da se preveč razdajamo. Podpiramo tri vogale hiše, skrbimo za dom, se trudimo biti najboljša žena in mama. Časa, ki je namenjen samo nam, ponavadi zmanjka ali pa ga je premalo. Tak je bil tudi velik del mojega življenja, vse dokler me ni ustavilo telo. Šele, ko sem se soočila z boleznijo, sem pričela resno razmišljati o globjem smislu življenja, kot sem ga poznala.

Moje življenje je bilo do takrat popolno. Ustvarila sem si čudovito družino, imela sem dobro plačano delovno mesto na vodilni poziciji… Le kaj bi si lahko še želela? Ja! Nato je življenje spregovorilo samo. Časa zame namreč ni bilo. Nisem si ga znala vzeti, pa tudi energije mi je zmanjkalo. In to je bila največja napaka. Zdaj vem, da bi morala skozi vsa obdobja tako ljubeče, kot sem skrbela za druge, poskrbeti tudi zase.

Zadnjih 10 let sem bila pod izjemno hudim stresom, saj sem delala na vodilnem delovnem mestu v uspešnem slovenskem podjetju. Nisem se znala več sprostiti, sproščeno smejati, spala sem slabo in se zbujala še bolj utrujena, pa tudi na dopustu se nisem več spočila. Osebna zdravnica me je opozarjala, da bom pregorela, a je nisem poslušala. Mislila sem, da zmorem vse in še več.

Vse to mi je pošteno načelo zdravje. Delo na sebi mi je sicer pomagalo, a so me pritiski v službi in stres uničevali bolj in bolj. Stres mi je v celoti porušil imunski sistem, zato me je sesula borelioza. Nekaj mesecev sem norela od bolečin, oslabela nisem mogla sedeti niti eno uro kaj šele hoditi… skoraj leto in pol sem jemala antibiotike, jokala sem, se smilila sama sebi in začela razmišljati neumnosti v smislu ‘Ali je to moj konec?’.

Čudovit vnuček Maj mi je podal novo energijo, voljo, da rešitev poiščem v alternativnih in komplementarnih oblikah medicine. Želja, da z njim tekam in se igram, ga gledam kako raste, mi je dala moč, da sem se borila in predvsem spremenila način razmišljanja in pogled na bolezen. Naučila sem se mnogo, a čeprav sem v teoriji obvladala različne metode, v praksi nisem zmogla zmanjšati pritiska, ki sem ga čutila v službi – stresa, ki me je dušil. Ugotovila sem, da tega na dolgi rok ne bom zdržala in da me bo slej kot prej zdravje popolnoma izdalo. Ko sem izgubila zdravje, sem se začela spraševati o veselju, o sebi, o tem, kaj si želim, kako želim živeti, izgledati. Sebe sem postavila na prvo mesto in v celoti spremenila svoje življenje – od dela, do načina bivanja.

Nikoli si nisem mislila, da bom svoje novo poslanstvo našla v Centru lepote in dobrega počutja Biona, v katerem sem se kot stranka dobro počutila zadnjih 15 let. Predstavljal mi je pobeg od norega vsakodnevnega tempa. Danes je to moj prostor pod Soncem, ki odseva vse meni pomembne vrednote: družino, ljubezen, zdravje, notranji mir, finančno neodvisnost, svobodo.

Verjamem, da je najboljša naložba, naložba vase, v svoje dobro počutje in svoje zdravje. Vse ostalo, kar želim v življenju, lahko dosežem, ko sem zdrava, polna energije, samozavestna in zadovoljna s seboj.

Biona Center lepote in dobrega počutja